streda 20. mája 2009

Nerozumiem

Akosi zase priveľa veciam nerozumiem dnes. Tak napríklad.

Špeciálny súd je protiústavný, no dobre, povedzme, že to nie je (a tu som sa zasekol, nevediac v rýchlosti odvodeninu ktorého sprostého slova použiť) úplná. Ale keď už sa hráme, že právo atď, vie mi niekto vysvetliť, ako môžu rozhodnutia nejakej protiústavnej inštitúcie ostať v platnosti?
Rozhodnutie nebude mať vplyv na procesy, ktoré Špeciálny súd uzavrel, uviedol Ústavný súd vo svojom verdikte. Prípady preto nebude možné obnoviť.
Keď už, tak pekne konzistentne, do dôsledkov, zrušiť všetko, vypustiť skrivodlivo protiústavne väznených etc. Či to už by bolo "príliš", to už v rámci politickej objednávky nebolo? Nechniapem.

A potom zase tomuto nerozumiem tiež:
Ak by Irán skutočne raketu vyrobil, protiraketový štít by ju aj tak nezachytil. Protiraketová obrana by mohla byť oklamaná hlavicami, ktoré slúžia iba ako návnada, a ďalšími jednoduchými prostriedkami, dodávajú experti. Podľa ich názoru by tiež štít mohol byť ľahko využitý proti Rusku, ktoré sa z tohto dôvodu údajne obáva o svoju bezpečnosť.
Takže proti Iránu nanič, ale Rusov ohrozí? Ako?

Ja sa ospravedlňujem, ak sú to samozrejmé veci, necítim sa dnes pri plnej duševnej sile. Predsa len, je streda.

Tiež nechápem, prečo vlastne nepíšem miesto tohto svoju thesis nešťastnú. Mno...


Dodatok (16:52): Tomuto tiež nechňapírujem:
Srbskí ultranacionalistickí poslanci v parlamente zavesili transparent, urážajúci viceprezidenta USA Joea Bidena. Silní zástancovia nezávislosti bývalej srbskej provincie Kosova vystavili nápis v stredu na zasadnutí parlamentu, ktoré sa konalo paralelne s Bidenovou návštevou Belehradu. "Biden, ty nacistická spodina, choď domov," stálo na transparente, ktorý v parlamente rozprestreli členovia opozičnej Radikálnej strany.
Ja som to vždy tušil, že tí nacionalisti tým Kosovčanom doprajú. Veď každý národ nech má vlastné, či?

Žiadne komentáre: