sobota 2. mája 2009

EU Profiler

Ak ste ešte nezaregistrovali, odporúčam do vašej pozornosti stránku EU Profiler. Taký skutočne milý, dobre-myslený projekt s trochu podivným predpokladom, že človek, ktorý sa zaujíma o politiku EÚ natoľko, že je ochotný a schopný odpovedať na 30 otázok o svojich názoroch na všakovaké issues, zároveň celkom presne netuší koho by volil. Nuž húfy takýchto zúfalcov už nemusia trpieť, ajhľa, tým politických vedcov zhotovil jedinečný volebný kompas.

Ale oplatí sa čítať aj disclaimer. Môže sa totiž kľudne stať, že, povedzme, nejaký mierne euroskeptický pravičiar s výraznými socio-liberálnymi sklonmi ostane šokovaný, že mu agregátne najbližšie názorovo sadne SNS. A tiež Welšskí konzervatívci. Holt, to sa totiž stáva, keď sú politickí vedci odkázaní na oficiálne programy a stanoviská, protichodné tvrdenia, respektíve úplne chýbajúce vyjadrenia našej slaboduchej politickej scény.

Test teda otvárajte len na vlastné riziko, za účelom pobavenia, prípadne s nádejou zistiť, či by ste snáď nemali koho voliť v inom štáte (ha!). V žiadnom prípade sa však výsledkom radšej neriaďte.

Žiadne komentáre: