štvrtok 18. októbra 2007

WTF dňa

Vyšetrovateľ zamietol trestné oznámenie na premiéra Roberta Fica pre šírenie poplašnej správy:
Vyšetrovateľ v odôvodnení tiež napísal, že Fico bol na tlačovej konferencii pod tlakom z dôvodu neustálych útokov na vládu a jej predstaviteľov.
WTF!? To je vyšetrovateľ Ficova stará mama, aby mu vymýšlal výhovorky a ospravedlňoval ho? To ako keď sme pod tlakom, môžeme páchať trestné činy? Alebo máme chorobné predstavy, že po nás niekto ide, nebude to len poľahčujúca okolnosť duševnej nepríčetnosti, ale rovno odpustok a nezáujem vyšetrovateľa? Super, už dlhšie pociťujem také tlaky, viete, finančné, furt po mne neznámi ľudia chcú peniaze, asi si skočím do banky urobiť taký neplánovaný výber. Nemôžem inak.
Vyšetrovateľ tiež povedal, že nebola naplnená objektívna ani subjektívna stránka trestného činu. Objektívna je okrem iného aj to, či je poplašná informácia nepravdivá, a subjektívna vyžaduje úmysel.
Mne sa sníva! Bola nepravdivá? Podľa NBS bola. Bolo úmyslom vyvolať nedôveru v DSS? Čo iné... Tak jaképakcopak.

Addendum: Aby bolo jasné, nečakal som, že by snáď Páchateľa aj odsúdili, taký naivný nie som. Keby sme ale boli aspoň trochu "vyspelou" demokraciou, tak sa toho chytia nejakí ctižiadostiví vyšetrovatelia a prokurátori a postavia si na tom kariéru. Síce by napokon aj tak nikoho neodsúdili, ale aspoň by ho trochu popreháňali a mal by menej času vymýšlať koniny.

Žiadne komentáre: