štvrtok 16. februára 2012

Volebný špeciál


Pôjdem ja veru voliť. Mohol by som kľudne zopakovať dôvod spred dvoch rokov, aj sa zacitovať. Nič sa totiž nezmenilo, budúci víťaz volieb a pravdepodobný zostavovateľ vlády ešte stále reprezentuje ten "bohorovný, ťapákovský, normalizačný, papalášsky obmedzený étos" a jeho garnitúra ním bude prekypovaťaj naďalej. Rozpravy o zle a dobre necháme Štefanovi Hríbovi, pre mňa Fico nie je stelesnením zla a korupcie. Je ale pre mňa cez tú tribalistickú skratku stelesnením všetkých hodnôt a postojov, ktorými opovrhujem a ktoré považujem za mylné, škodlivé a škaredé.

Nebudem voliť menšie zlo. Pri všetkej neúcte k niektorým jej predstaviteľom mnou zvolenú stranu, s ohľadom na jej minulé úspechy, súčasné návrhy a poniektoré nominácie jednoducho nemôžem považovať za zlú. Hoci je to pekná vetička, nesúhlasím ani so Samom Trnkom, nejdem jesť hovno s hrozienkami. Skôr je to vrecúško hrozienok, v ktorom sú niektoré zhnité a niektoré muškami obsraté. Aj také vrecúško je stále lepšie ako smerácky kobylinec. Nehovoriac už nič o amatérskych alternatívach.

Nemám chuť sa ani hrať na nejaké zhrozenie z korupcie, ktoré mala 'Gorila' údajne odhaliť. Teraz, zrazu, sú ľudia strašne zhrození, koľký to jemnocit. Tie veci sme tušili už v 2005-2006, čítali o nich čiastkovo v 2009 a 2010. Ostatne, ak sa má dačo vyriešiť, ak sa má dačo urobiť s prepojením finančných skupín na politické strany, ak sa ma ztransparentniť financovanie politických strán, reformovať súdnictvo a došetriť poodkryté kauzy, sotva sa tak stane vo vláde so Smerom na čele. Nebudem urážať nikoho inteligenciu vyratúvaním dôvodov.

Budem voliť SDKÚ-DS a krúžkovať:
Miroslava Beblavého
Luciu Žitňanskú
Máriu Kolíkovú
a

a štvrtý krúžok ešte zvažujem. Myslel som, reku rovno nového lídra by bolo fajn krúžkovať. Zvažoval som Pavla Freša, ale mám pochyby.

Každopádne teda voliť pôjdem. Ale trošku iná pesnička už mi bude v ušiach hrať:

4 komentáre:

dusoft povedal(a)...

vela stastia.

Radovan Kavicky povedal(a)...

Dobrú chuť.

pavolhardos povedal(a)...

Vdaka. Napodobne.

tamara povedal(a)...

Viem, že to nie je správne, ale ja voliť nepôjdem. Aj keď viem, že sa môj hlas prerozdelí ľuďom, ktorých si v parlamente absolútne neželám. V princípe mi je to jedno. A to je niečo, čo mi nie je jedno. Že si tam už neželám z dnešnej ponuky už vlastne nikoho.