pondelok 6. septembra 2010

Citát dňa

The first step, therefore, to higher quality comments is “be more niche.” Discourage your marginal readers with technical language, obscure references, and lengthy posts. Your marginal readers are not of high value anyway, and driving them away is an excellent way to improve the average comment of your inframarginal readers. -- Eli Dourado

6 komentárov:

dusoft povedal(a)...

so true, ale pri relativne malom "trhu" je otazkou, kolko diskuterov ostane :-)

Unknown povedal(a)...

Zdravim ta Pavol, hladam sposob ako ta skontaktovat. Citam tvoj blog, zdielame podobne nazory a byvame v rovnakom velkomeste. Mal som zaujimavu mailovu komunikaciou so SZ o rasizme, poslal som im aj linku na tvoj blog:). Ak chces napis mi na sedlacek bodka daniel zavinac gmail bodka com.

Robert povedal(a)...

Nieco na tom urcite bude. Napadol ma priklad L.Krivosika a jeho komentarov na Aktualitach, resp. posobenia na Pravom spektre (a propos, nejako to tam uz upadlo, mali by angazovat nejakeho konzervativneho stachanovca, trebars Juraja Macka), kde je sefredaktorom. O co narocnejsie clanky (bez ohladu na kvalitu) boli zverejnovane na PS, o to intelektualne vyzivnejsie diskusie tam boli (prinajmensom obcas), pri porovnani s diskusiami pod komentarmi na Aktualitach, kde su clanky pisane jednoduchou formou, s jednoduchou pointou a pre jednoduche publikum pochadzajuce najma z vod Pokecu, to vyznie az ako nudne nerovny suboj. Tam snad nebol v zivote publikovany nejaky diskusny prispevok, ktory by stal za precitanie, co je znacne umenie, pri tych kvantach.

lemuel povedal(a)...

- ale tak par sa ich najde :)

- to mohla byt zaujimava diskusia :)

- neviem, prave spektrum som snad naposledy cital pred piatimi rokmi (asi). angazovanie stachanovca typu Juraja Macka, ktory je posadnuty hladanim lavicovej uchylky, by asi teda skvalitneniu tej intelektualnej diskusie velmo neprospelo :)

Robert povedal(a)...

Diskusii by to prospelo sotva, ale udrzali by pri zivote tu predstavu, ktorou aspon oni sami ziju, ze jedina legitimna a skutocna pravica je spojenie konzervativizmu s klasickym liberalizmom v ekonomike (zjednodusujem).

Ozaj, ked uz tu padla nepriamo zmienka o Budapesti, chcelo by to mozno nejaky blog-dva, o zivote tam, studovani tieztam, miestnych studentoch, madarskej verejnej diskusii, temach, ktorymi Madari ziju, o ich mienkotvorcoch, o ich internetovych hadkach v porovnani s nasimi, etc., etc. Napada ma vela tem, kde by si ako clovek so sviezim pohladom na veci vedel aj slovenskej internetovej komunite rozsirit obzory. Aby to tu(=v slovenskej spolocenskej diskusii) nebolo stale o tych istych desiatich temach. Prinajmensom jedneho citatela by to urcite potesilo.
Tak, svoju dlho nepublikovanu tuzbu som uz odhalil, ulavilo sa mi.

lemuel povedal(a)...

O Budapesti, studiu a zivote tam mienim urcite niekedy napisat, ked ma chyti slina a sentiment. Ale napr. o madarskej verejnej diskusii, temach ktorymi madari ziju a ich internetovych diskusiach zial nemam co povedat, nakolko (zahanbujuco) nevladnem madarskym jazykom.