utorok 3. augusta 2010

Nová doba, staré sprostosti

Tak už sa triezvie. Nový minister zdravotníctva chce regulovať počet lekární, 'lebo je ich veľa'. Tak donebavolajúca sprostosť už si vyslúžila všeobecnú kritiku aj parodovanie. Akoby isté oblasti pozbavili ľudí súdnosti; zdravotníctvo ostáva zakliate. Takýto zjavný anti-sociálny a úzkou skupinou vylobbovaný návrh by inde neopustil fantáziu do verejného priestoru.

Medzitým, sa v Martina chystá akt nekrofilného nacionalizmu, keď na 'Národný cintorín' (kde, akoby ste sa možno mylne nazdávali, nie je pochovaný žiaden 'národ') prevezú a slávnostne uložia ostatky dákeho zaslúžilého gardistu.
Samotná Matica slovenská Stanislava Mečiara obhajuje. „Koľko komunistov po roku 1945 bolo v rokoch 1939 - 1945 vernými zástancami Hlinkovej gardy? Koľko komunistov po roku 1989 sa stalo najväčšími oporami našej demokracie? A to, že kritizoval Povstanie, je trestné?" pýta sa za Maticu Tomáš Winkler.
Zvláštna logika. Ako poznamenal kamarát, ktorý si nechce zriadiť twitter, Matica nám vraví: 'No a čo, že bol kurva, iní boli tiež kurvy a potom ešte aj kradli'. Šup s ním teda na narodný cmiter, panteón kam pôjdu len Veľké Kurvy. Samozrejme, sotva to môže prekvapiť, vieme, čo sú matičiari zač, už sme si od tých slizoňov zvykli na všeličo. Že sa na takú provokáciu vôbec podujali, svedčí, že asi správne odhadli odhodlanie súčasnej garnitúry bojovať proti neo-ľudáctvu ako nulové. Veď nemajú ani odvahy zrušiť vlastenecký a jazykový zákon.

Poznamenania hodný je aj zostup Lukáša Krivošíka, ktorý svojou ostatnou epištolou potvrdil, že homofóbne články asi neboli úletom. Teraz sa zaoberá myšlienkou relokácie neprispôsobyvých Rómov na Baffinov ostrov kdesi za kanadský polárny kruh. Mohol rovno cross-postovať aj na blogu pospolitosti, či prope. Pri čítaní jeho článkov by človek mohol niekedy nadobudnúť dojem, že v živote prečítal 4 knihy: Starý Zákon, Cestu do Otroctva, 1984 a Johnsonovo 20. storočie. Teraz sa mi zdá, že by mu nezaškodilo dať si pauzu v písaní, knižky si oprášiť a prelistovať znovu. Najvyšší čas.
"Rómov je však už toľko, že v osadách by mohli vyrábať jednoduché tovary a poskytovať služby aj sebe navzájom."
Potom by postúpili na prvotnopospoľné spoločnosti, utvorili by kmene, mestské štáty, porazia Peržanov... uhm, never mind.

Žiadne komentáre: