štvrtok 10. apríla 2008

Lisabon a sociálna TV

Nuž a čo ste čakali? Že Lisabon stroskotá? U nás? Pri našich "len aby sme v hanbe nezostali" papalášoch? Opozícia kvôli tlačovému zákonu skúsila zúfalý bluf a nevyšiel. Dzurinda si potom na zachovanie tváre ofučane z hlasovania o Lisabone odkráčal (Hrušovský za ním snáď aj s pokojom na duši, že za ten dokument nemusí hlasovať, Palkovci si aj zaspievali na zdôraznenie toho, že už úplne stratili súdnosť) a nechal to na zradných Maďaroch, nech to odmávajú aj za neho. Aj tak, veď im voličov neubudne. Tlačový zákon máme na hovno, Lisabon a Európa sú zachránené (Európu si rozvracať nedáme!) a Fico si ešte našiel aj spôsob ako si kopnúť, opäť inovatívno-iritujúci:
Zvyšné dve opozičné strany SDKÚ a KDH, ktoré sa hlasovania podľa očakávania nezúčastnili, Fico označil za "protinárodne" a "protieurópske". Zdôraznil, že zhruba tí istí politici nehlasovali pred rozdelením česko-slovenskej federácie za slovenskú ústavu a deklaráciu zvrchovanosti.
Na tento výpad jestvuje len jedna adekvátna reakcia, citujem "žeravý roxor do análu". (GvZ 2008).

Ale dalo by sa aj pousmiať, že presne tí čo mali v 1992 plné huby štátnosti a zvrchovanosti to teraz zase pekne za pusinku a úsmev odovzdali preč. A to že je Slota arbiter európanstva (Slota: "SDKÚ svojím postojom napľula na Európsku úniu") je naozaj úplne mimo čas, priestor, vesmír, paródiu a vôbec.

Ale kým sa zabávame, onakvejšie veci sa dejú, sociálny program vlády sa totiž postará, aby voliči Smeru mohli pozerať Drišlakoviny, Elán, reprízy Susedov* a chystané Hovory F: Ako ďalej, pán premiér? na fungl nových digiťálnie ťelevízoroch!
Poukážky v sume od 1 100 do 4 500 korún rozdá vláda chudobnejším rodinám, aby sa ľahšie dostali k digitálnej televízii. Malo by sa to stať v budúcom a nasledujúcom roku. Ide o zľavu, ktorú možno využiť len pri nakupovaní techniky na prijímanie digitálnej televízie. Štát tak uhradí tri štvrtiny ceny prijímača, bez ktorého nebude možné sledovať televíziu po roku 2011. Súčasné anténové analógové vysielanie bude totiž nahradené kvalitnejším digitálom. Štát chce dotáciami zabrániť informačnej kríze po tom, čo by ľudia bez digitálnych prijímačov nemali televízny signál.
Informačná kríza! Ma asi jebne. Na článok upozornil kolega blogger s výzvou "píšte o tom niečo (kritickejšie)..." Ale uznajte, čo už k tomuto dodať? Veď ktorá hyena pravičiarska anti-sociálna by sa dnes odvážila namietať, že televízor nie je základné ľudské právo? No?

*Alebo čo teraz letí? Už dlhšie som nedržal program v ruke.

Žiadne komentáre: