piatok 21. marca 2008

Divný čas

Najprv pár slov od nášho oravského korešpondenta:
"Píšem akurát list na SOI. Vraj sa za mňa istý Ježiš obetoval na kríži a ja vraj mám teraz napĺňať jeho posolstvo – ako protihodnotu za jeho službu vo forme splátok. Ja som si však vykúpenie mojich hriechov vôbec neobjednal."
To je škandál a veru opodstatnená sťažnosť. Stálo by zato sa možno obrátiť aj na sťažnosti.sme.sk

Tiež, že vraj sú tento víkend nejaké sviatky, prečo mne nikto tieto zásadné informácie nepodáva? V novinách, televízii ani zmienka. Síce som si všimol zvýšenú frekvenciu výskytu reportáží, kde sa vyjadrujú rôzni cirkevníci, ale tomu vôbec nerozumiem, biely šum. Inak nič. Len ešte dávali čosi o nejakých Filipíncoch, čo sa pre turistov pribíjajú na kríže (zase tie kríže! to je nejaká sezónna záležitosť?) a bičujú sa do krvi, pričom si veľmi dobre pamätám, že čosi podobné robili už aj minulý, ba možno aj predminulý rok. To má byť nejaké nóvum? Načo to opakujú? Si v STV myslia, že si nič nepamätáme? Čo je na tom "newsworthy" (ako by povedali v Radvani)?

Tak mi napadá, tento súbeh podivností, nie je to opäť predzvesť tých podivných rituálov? To tento pondelok sa budú po celom Slovensku vo veľkom ženy šľahať a bičovať prútmi a polievať prúdmi studenej vody, že by aj nemecký producent fetiš-porna zaplakal nad nevyužitým potenciálom? Ach jaj.

Idem sa ja ukryť do hôr, do paneláku v Bystrici, kde počkám až to prehrmí. Zatiaľ.

Žiadne komentáre: