piatok 26. októbra 2007

Pár slov úchytkom k Lex Hlinka a SDKÚ

Nech už si o účasti na voľbách myslíte čokoľvek, je smutnou skutočnosťou, že ja som sa na nich minulého roku zúčastnil a len s najväčším možným sebazaprením volil SDKÚ. Býva dobré si niekedy overiť, ako vaša strana zahlasovala v kľúčových otázkach. Legislatívne nanebevzatie Andreja Hlinku je rozhodne "prubířský kámen", ktorý môže ukázať ako sa to láme a kto kde stojí.

Dopadlo to horšie než som si myslel, ukázalo sa krásne kto v SDKÚ je K a kto D. Nebyť žien, bola by to pre túto údajne aj liberálnu stranu úplná katastrofa, proti totiž hlasovalo len 6 poslancov: poslankyne Iveta Radičová, Tatiana Rosová, Magdaléna Vášáryová a Lucia Žitňanská a poslanci Pavol Kubovič a Alexander Slafkovský. Pár poslancov (abecedne) okolo Mikloša sa zdržalo, ale to na pochvalu nestačí. Ostatným podporovateľom nacionálno-socialistického revizionizmu hanba.

Eduard Chmelár, ako to už majú ľavičiari vo zvyku, si tento deň privlastňuje ako čierny pre celú ľavicu. Osobne sa nazdávam, že je to skôr čierny deň pre slušnú politiku na Slovensku. Len už ani nepočítam koľký.

Žiadne komentáre: