piatok 20. júla 2007

Správy Rádia Krpeľany

Dobrý večer, vážení poslucháči, momentálne z technických príčin nič nevysielame ... (šum, zvuk prelaďovania)...strhla veľká pitka. Avšak karta sa obrátila a dnes už drevom a krumple nezavadíte...(skreč, opäť prelaďovanie)...dzné šarže ostatných, často marginalizovaných polotovarových polospotrebičov budú kolísať aj naďalej. Úrad pre vyvážené kolísanie však rukami svojho hluchonemého hovorcu prehlásil, že to už dlhšie nebudú tolerovať a v dlhodobejšom výhľade 20 rokov možno očakávať z ich strany ráznu intervenciu.

Úrad taktiež v dohľadnej dobe mieni učiniť aj kroky v dlhodobo medializovanej kauze prílišnej okysličenosti nášho čoraz zelenšieho hlavného mesta. V rámci udržania rovnováhy vydýchaného vzduchu hodlá úrad zvýšiť produkciu CO2 na svojich pracoviskách. V rámci tejto kampane, od ktorej si mnohé sľubuje aj súčasná vláda, príjme úrad 1600 nových pracovníkov a zruší všetku kvetinovú výzdobu na pôde úradu.

Protestné hlasy inžiniera Stromobradu z environmentálneho hnutia Cesta do praveku sa ozvali zo studne, ktorú si momentálne hĺbi pri svojej bioelektrifikovanej dači v Horných Nibelungoch. Ako nám povedal do svojho mobilného, ekologicky nezávadného telefónu z lopúchového lístia, aj rastliny v kochlíkoch, o ktorých obmedzovaní osobnej slobody by sa taktiež dali viesť diskusie, majú rovnaké právo na plnohodnotné vegetovanie ako ktorákoľvek zelenina alebo úradník.

Pri tejto príležitosti pán inžinier tiež poprel správy, podľa ktorých sa mal pred 20 rokmi živiť v Gabune ako drevorubač. Fotky, ktoré zverejnili niektoré denníky, na ktorých je zachytený v chúlostivých situáciách s motorovou pílou a baobabom, označil za šikovný podvrh. "Ide o snahu mojich nepriateľov zdiskreditovať ma," povedal pre Rádio Krpeľany a dodal, že hneď ako sa vyprostí zo studne podnikne príslušné kroky, ktoré však odmieta momentálne bližšie špecifikovať.

Správy z domova: Nechce sa mi spať.

(spísané o druhej nadránom, kedysi začiatkom r. 2003)

Žiadne komentáre: