pondelok 18. júna 2007

Trilema formulovania listu pánu premiérovi

Pri zdravotnej prechádzke, ktorú po starodôchodcovsky z času na čas absolvujem so ctihodným pánom Lafcadiom Wluikim, sa smer našich premúdrených kmeťovských rozjímaní stočil aj smerom k vnútropolitickej situácii a k osobe nášho velebného pána premiéra. Z úvah môjho peripatetického spoločníka vzišla idea spísať otvorený list pánu premiérovi, v ktorom by bolo v hutnosti vyjadrené, čo si o ňom myslíme. Niečo v intenciách:

Pán predseda vlády Fico,

Ste [pohlavný orgán].

S úctou atď... (podpisy)

Konzultoval som túto možnosť s ďalším kamarátom, ale ten sa ohradil, že v žiadnom prípade neslobodno urážať pohlavné orgány ich prirovnaním k pánu premiérovi. Miesto toho navrhol

Vážený pán Fico,
povodne sme Vám v tomto liste chceli adresovať veľké množstvo vulgarizmov, ale nakoniec sme dospeli k záveru, že to oslovenie hovorí za všetko a viac sa už aj tak povedať nedá.

S pozdravom atď. (podpisy)

Možno nebude už dlho trvať a "fico" vstúpi do reči čoby jedno z najhnusnejších kliatí slovenčiny, až tak, že budú matky hrešiť otcov "Musíš vravieť fico pred tým pojebaným faganom!?", ale to bude zrejme ešte pár mesiacov a tlačových besied trvať. Osobne som vždy bol skôr fanúšik irónie, preto som podal tretí návrh takého listu.

Pán premiér Fico,

Dobre to robíte, ste náš človek!

S pozdravom,
K. Kokotovič Kokotenko

Len sa obávam, aby to na tlačovom nezobrali ako naozajstné vyjadrenie podpory a po vzore Valentoviča to neoznačili za desiatky súhlasných listov. Nateraz tak pre istotu ostávam iba pri škrípaní zubami. Alebo sú nejaké lepšie návrhy?

Žiadne komentáre: